Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
A CSODÁLATOS DIÓ |
|
|
A DIÓ A MAGYAROK SZENTFÁJA ÉS GÓGYÍTÓ SZERE
“A dió a magyarok szent fája, számos magyar legendában szerepel. A bölcsesség, az erő szimbóluma, termésének alakja miatt a kozmosz és az emberi agy jelképe. Levelei növekedés gátló vegyületeket építenek fel, ezeket az eső lemossa a talajra. Így gondoskodnak a diófák arról, hogy lombkoronájuk alatt ne nőjenek, szaporodjanak saját gyermekeik. “ (Jéki László: A bölcs diótól a pesto mártásig)
Gyógynövényként a zöld burkot sőt magát a termést is használják, gyógyteát azonban a levélből készítünk. A dió termésében számos vitamin és ásványi só található: magnézium, foszfor, vas, kálcium, cink, B9, B6, E és A vitamin.
A diólevelet június végétől augusztusig gyűjtjük, olyankor, mikor már szép sötétzöld a színe de még nem jelennek meg rajta rozsdafoltok. A leszedett, ép, nem foltos leveleket megszárítjuk, összevágjuk, szellős, száraz helyen tároljuk.
Hagyományos felhasználása: tonizáló, stimuláló, emésztést elősegítő és salaktalanító. Ezért ajánlják angolkórra, nyirokrendszeri betegségekre, tüdő- és csont tbc-re. Jól megfigyelhető hatása van az emésztőrendszerre és az izomzatra. Vértisztító, serkenti a máj tevékenységét és a vérkeringést. Antibiotikus hatása régóta ismert a népgyógyászatban. Vidéken a lépfenét is kúrálták vele.
Cukorbetegséget is kezelnek vele, mert szabályozza az anyagcserét, csökkenti a vércukrot, enyhíti a szomjúság érzetet, csökkenti a vizelések számát és megakadályozza a szövődmények kialakulását. A levelek összehúzó hatásúak, ezért enyhe hasmenésre és gyomorhurutra használják.
|
|
KÓKUSZVIRÁG CUKOR! |
|
|
Organikus kókuszvirág cukor
Organikus kókuszvirág cukor A kókuszvirág cukor egy teljes mértékben természetes eredetű cukor, ami a kókuszpálmán lévő fiatal virágfürtök nektárjának összesűrítésével készül. Aromájának enyhén karamelles karaktere miatt íze méltán minősül a hagyományos cukor természetes eredetű utódjának.
Összetevők: Organikus kókusz (Cocos nucifera) cukor. Párologtatott/granulált/kézzel készített.
Használat:Bárhol, ahol hagyományos cukrot használnál. Keverd turmixba, meleg vagy hideg italokhoz, különféle édességekhez vagy gabonapehelyhez, de gyümölcssalátádat is megszórhatod vele. Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot.
Származási ország: Indonézia.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.
Tudj meg többet a kókuszvirág cukorról
A kókuszpálma (Cocos nucifera) , - vagy ahogy Ázsia egyes részein nevezik - Életfa, szinte minden részét hasznosítják a mindennapi életben. A kókuszdión kívül a kókuszpálma fontos terménye a virágai által termelt kókuszcukor. A kókuszpálma törzsén, az üstökös korona szárnyalt leveleinek rejtekében virágok nőnek, amelyek az akár egész évben tartó virágzás alatt édes nedvet termelnek. Ennek begyűjtését követően, a feldolgozás során jutunk el a végtermékhez, a kókuszcukorhoz. Mielőtt a finomított nádcukor tömeggyártása elterjedt volna, a kókuszcukor volt a leggyakrabban használt édesítőszer Délkelet-Ázsiában. Mára lassanként visszanyerte egykori népszerűségét és egyre közismertebbé vált szerte a világon.
A kókuszcukor nagyrészt természetesen jelen lévő cukorból áll, elsősorban szacharózból, amely egy glükóz és egy fruktóz molekulából álló diszacharid (összetett szénhidrát). Az édesítőszerek között a kókuszcukornak van az egyik legalacsonyabb glikémiás indexe (35), ami azt jelenti, hogy nem okoz hirtelen vércukor emelkedést, ezért cukorbetegek számára is alkalmas lehet. Összehasonlításképpen: a répacukorból előállított fehér cukor és melasz glikémiás indexe 65 és 100 között van, míg a méz a glikémiás indexe 70, vagy annál több.
A kókuszcukor tápértéke is magas, mivel finomítatlan, így megőrzi a tápanyagot. Különösen gazdag ásványi anyagokban: foszfort, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, mangánt, bórt valamint ként is tartalmaz. Ugyanakkor C-vitamin és B1-vitamin is található benne.
A kókuszcukor a kókuszvirág nektárjából készül. Mikor virágozni kezd, a gazdák felmásznak a pálma törzsén, szorosan lekötöznek minden egyes virágzatot, és bevagdossák azokat. Ezután a nektár lassan csordogálni kezd, majd a sűrű időközönként megejtett újabb és újabb vágások következtében a nedű-áramlás folyamatossá válik. Az úgy harminc – negyven nap után begyűjtött friss nektár nedvesség tartalmát alacsony hőmérsékleten elpárologtatják. A friss nedű nedvességtartalma 80%, míg a cukoré mindössze 15%, de a párologtatás során megváltozik tápanyag profilja. Először sűrű, sötét sziruppá változik, majd a további párolás eredményeképpen a kókuszcukor kristályosodik.
A kókuszcukornak kellemesen édes íze van, színe és külleme a melaszos barna cukoréhoz hasonlít. A kókuszcukorban - nevével ellentétben - nem található kókusz aroma, inkább egy csipetnyi karamell.
A kókuszcukrot épp úgy használhatjuk természetes édesítőszerként, mint a hagyományos nádcukrot. Alkalmas hideg és meleg italok, turmixok, joghurtok, gabonafélék, gyümölcsök, saláták, kekszek, sütemények, krémek, csokoládék, vagy bármilyen más desszertek édesítésére.
Tudta Ön, hogy...
... a kókuszpálmán hímivarú és nőivarú virágok is fejlődnek? Ezért a pálmát egylaki növénynek nevezik.
... hogy a "kókuszcukor" és a "pálmacukor" kifejezéseket gyakran használják szinonimaként? Habár a kókuszcukor mind ízében és küllemében, mind eredetében különbözik a pálmacukortól, ami egyébként a datolyapálma, a palmirapálma, a cukorpálma, vagy a szágópálma törzsének megcsapolásából nyert folyadékból készül.
... egy kókuszpálma évente átlagosan 288 liter nektárt termel?
|
|
OMEGA 3 - Az egészség alfája és omegája |
|
|
Omega 3 – az egészség alfája és omegája
Az ismerőseim körében egyre több szülőtől hallom, hogy milyen sokat követelnek a gyerekektől mostanában az iskolában, és milyen jó lenne, ha valamilyen étellel vagy "csodabogyóval" lehetne javítani a befogadóképességüket! Jelentem, ez megoldható! A neve: Omega-3!
Magyarországon sajnos lényegesen kevesebb omega-3 forrást, például tengeri halat fogyasztunk, mint amennyire szervezetünknek alapvetően szüksége lenne. Pedig az elmúlt évek kutatásai során kiderült, hogy az omega-3 kiemelkedő szerepet tölt be agyunk optimális fejlődésében, érrendszerünk épségének fenntartásában,valamint a manapság nem ritka depresszió csökkentésében.
Okosabb gyerekek?
Az omega-3 zsírsavak nagyon fontos szerepet játszanak a szemek és az agy kialakulásában, illetve a csecsemőkori fejlődésben. Az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. Ettől folyékonyak, rugalmasak, hajlékonyak és átjárhatóak az idegsejt-membránok.
Éppen ezért a megfelelő omega-3 bevitel, már a terhesség ideje alatt is létfontosságú erővel bír. Ausztrál kutatók közel 100 várandós nőt vontak be egy kísérletükbe. A kismamák egy része terhessége 20. hetétől rendszeresen szedett halolaj készítményt, miközben a másik csoportnak olívaolajat adtak.
A születés után halolajjal táplált kismamák csecsemőinél a köldökzsinór-vérmintáiból egyértelműen igazolható volt a magasabb omega-3, illetve omega-6 zsírsavszint. Amikor a gyermekek két és fél évesek lettek, egy kéz-szem koordinációt felmérő vizsgálaton a halolaj készítményt szedett édesanyák gyermekei sokkal kiemelkedőbben teljesítettek.
Egy másik, talán még érdekesebb kísérletben pedig egy nagy-britanniai kutatócsoport igen meglepő eredményről számolt be néhány 8 és 13 éves korú gyerekkel végzett vizsgálata kapcsán. A gyerekek omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavak kombinációját tartalmazó készítményt kaptak. Emellett bátorították őket a testmozgásra, a zsíros rágcsálnivalók és szénsavas üdítők bevitelének csökkentésére. A kísérlet végén egy olyan géppel készítettek felvételt agyukról, mely kimutatja az agyi fejlődés biokémiai jelzőanyagát, az NAA-t (N-Acetylaspartat). A magas NAA szint jelzi az agyi idegrostok növekvő számát.
Az eredmények a kutatókat is meglepték. Három hónap alatt csekély NAA növekedést vártak, de ennek mértéke akkora volt, amely normál esetben három év alatt történik meg! A gyerekek agyában több lett az idegi összeköttetések száma és nőtt az agysejtek sűrűsége is (ahhoz hasonlóan, ahogy egy fa több ágat növeszt). Jelentős javulás következett be a gyerekek olvasási készségében, koncentráló és probléma megoldási képességében, valamint a memóriájukban.
Az eszkimók titka
Orvosok néhány csoportja már a 60-as években felfigyelt arra, hogy az eszkimóknál nagyságrendekkel kevesebb a szív-érrendszeri betegségek előfordulása és az ebből eredő halálozás, mint a fejlett nyugaton.
Véleményük szerint ez a táplálkozási szokásokkal, konkrétabban, <
|
|
A légzőszervi betegségek lelki háttere |
|
|
A légzőszervi betegségek lelki háttere
A betegségek a lélek üzenetei, ezért nem csak testi szinten kell kezelni őket. Fontos, hogy kiderítsd, mi okozza a tüneteket.
A légzés szimbólumai
A levegő felvétele és leadása azt szimbolizálja, hogy egy nálad jóval hatalmasabb világ szerves részét képezed. A légzés a világot fenntartó szellemi energiákkal, illetve az azokba vetett hittel, bizalommal van kapcsolatban. Az indiaiak szerint a légzéssel pránát, azaz életenergiát veszünk fel. Az ókori görögök is azt értették a pneuma szó alatt, hogy Isten beleleheli a lelket az emberbe. A légzés garantálja, hogy az ember ne szigetelődhessen el teljesen a világtól, sem a felső szféráktól, sem a saját embertársaitól, azaz ne építhessen maga köré áthatolhatatlan falakat.
Mivel a levegő szakadatlanul összeköt más létformákkal, a légzés a szabadságtudat és a korlátokhoz való viszony minőségét tükrözi. A közös közeghez alázattal és kötelességtudattal kell alkalmazkodni - ezt szimbolizálja a kilégzés és a belégzés ritmusa. A légzés már önmagában is egyfajta kommunikáció. Levegő nélkül nem jönnek létre a hangok. A légúti betegségek a leggyakoribb megbetegedések, főleg, ha a megfázásra gondolunk.
Az orr megbetegedései
Az orr területén a legszembetűnőbb, hogy a légzés mennyire összekapcsol a világgal és a többi emberrel. Egyfelől az orrot ősidők óta összefüggésbe hozzák a szexualitással. Régen a legnagyobb orrú férfiakat tartották a legpotensebbnek. Kiáll az arcból, akárcsak a férfi nemi szerv, vagy a női emlő a törzsből. Az ősi kínai gyógyászat szerint a bal orrlyuk a nőies - jin -, míg a jobb orrlyuk a férfias - jang - energiák befogadására szolgál. Ebből látszik, hogy valamelyik orrlyuk bedugulása is jelzésértékű. Másfelől mivel az orr a szaglás szerve is, ősi testiség örökségét őrzi. A mai világban sokféle módon nyomod el ezt az érzékeléstípust, és általában viszolyogsz a szagoktól, pedig a szaglás lényeges - akár életmentő - útbaigazítással láthat el.
A nátha és a megfázás
Az orrnyálkahártya gyulladása minden esetben azt jelzi, hogy kezd eleged lenni a körülötted lévő világból, és menekülési kényszered támad. Nem akarsz szembesülni a problémáiddal, kikerülöd a konfliktusokat. Arra vágysz, hogy leválj a közös légtérről, és létrehozhasd a saját külön bejáratú világod, amibe másoknak nem ajánlatos belépniük.
Akinek jó a védekező-rendszere, az a lelki és testi síkon is meg tudja védeni magát, és nem nagyítja fel a betegségeket magában. Az orr tüsszentéssel való megtisztítása, az ingerektől való megszabadulás valóságos fellélegzés, sőt gyönyörérzet lehet a testnek. Ez is összekapcsolja az orrot a nemiséggel.
Az influenza
Az influenza súlyosabb formája a megfázásnak: ilyenkor már valóságos krízishelyzetet élhetsz át. Elvonulásra van szükséged ahhoz, hogy erőt gyűjts. Közben a környezeted együttérzéséről biztosít téged, amit aligha tenne meg, ha csak egyszerűen kijelentenéd: mindenből elegem van, sőt, már undorodom tőletek, ezért egy időre kivonom magam a forgalomból. A sok váladékkal együtt a méreganyagokat is kitisztítod magadból, és ez belső tisztulási folyamat is lehet.
Homloküreg- és arcüregproblémák
Ha tartósan beleragadsz abba az állapotba, hogy nem dolgozod fel a téged ért sérelmeket, és nem nyitsz a környezeted felé, a náthának szövődményei támadhatnak, és megbetegedhet a homlok- és az arcüreged is. Mivel ezek a problémák kívülről nem látszódnak az arcon, akár azt is mondhatnád, hogy megpróbálsz jó képet vágni ahhoz, hogy belül irtózatosan eleged van másokból. Az ártatlanság látszatát kelted, miközben meg tudnál fojtani másokat. Nem tudod elképzelni, hogy akkor is szerethető vagy, ha felvállalod a konfliktusaidat.
A garat és a mandulák
Ez a terület a védekezés szerepét látja el, tehát a harc és az érzelmek motívuma is megjelenik benne. Már a gyerekek is sokszor ezen betegségekkel védekeznek a környezetük akaratával szemben. Ki akarnak valamit harcolni maguknak, de alá vannak rendelve, és ezt nehezen dolgozzák fel. Az ilyen betegségeknél a nyelés is nehéz, fájdalmas, ami azt jelzi: nem tudod, vagy nem akarod lenyelni, ami történik veled. A torok- és a mandulagyulladás azt mutatja, hogy túlzottan félted a belső énedet. Ha a kisgyerek rosszul érzi magát az óvodában, egész nap azon rágódik, hogy mikor mentik már ki abból a légkörből. Sok felnőtt is kénytelen nap mint nap ellenséges légkörben dolgozni. Ilyen esetekben a negatív gondolatok valósággal megszállják az embert, alig lélegezhet fel miattuk. Idetartozik a rekedtség is, ami azt mutatja, hogy nem akarod, vagy nem tudod kiszabadítani magad.
Jó tudni!
Az ordítozásból adódó rekedtség a gyengeség, a lelki-szellemi impotencia jele.
|
|
Napi kedvenc IDÉZET |
|
|
„Kívánságaink a bennünk rejlő képességek előérzetei. Annak az előjelei, amit teljesíteni képesek leszünk. Amire képesek vagyunk, és amit szeretnénk, az képzelőerőnk számára rajtunk kívüliként és jövőbeliként jelentkezik; az után érzünk vágyakozást, amit rejtetten már birtokolunk. Így változtatja egy személyes előrenyúlás a valóban lehetségest megálmodott valósággá.”
Johann Wolfgang von Goethe
|
|
Beszélgetés ISTENNEL |
|
|
|
|
D Vitamin cseppek jótékony hatása az emberi szervezetre! |
|
|
Vitamin D3 Tropfen (cseppek) 15ml
D3Vitamin Cseppek 15ml
Alkalmazási területek:
-
Csontritkulás megelőző és támogató kezelése
-
Angolkór megelőző és támogató kezelése
-
Szélütés és szívinfarktus megelőző és támogató kezelése
-
II-es típusú cukorbetegség támogató kezelése
D vitamin
A D-vitamin hormonszerű természetes anyag vagyis nem ugyanott hasznosul a szervezetben, mint ahol termelődik.
A szervezet nem a táplálékkal jut hozzá, hanem a növényi, illetve állati eredetű provitaminból alakítja át.
A D-vitamin legnagyobb része a bőr alatt elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át. Mind a provitaminok, mind a gyárilag előállított D-vitamin a zsírokkal együtt szívódnak fel a vékonybélből.
A kalcium és a foszfor felszívódását segíti, meggyorsítja a csontképződés folyamatát.
Természetes forrásai: tőkehalmájolaj, hering, makréla, lazac, máj, tojás, tej és tejtermékek, cheddar sajt.
Felszívódását segítő tényezők:
olajok, zsírok
Felszívódását gátló tényezők:
magas koleszterinszint kezelésére felírt kolesztiramin tartós szedése
hashajtóként alkalmazott ásványi olajak
Optimális mennyiség:
felnőttek: 5-15 mcg/nap
terápiás célokra: 10-25 mcg/nap
|
|
KÜZDELEM A DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK ELLEN |
|
|
A hunzák 100 évig élnek rák nélkül
|
|
A hunzaiak igen hosszú életűek, fiatalon és öregen egyaránt életerősek, állóképességük kimagasló, és megdöbbentő egészségnek örvendenek.
Nem ismerik a civilizációs betegségeket, többek között a rákot sem!
Hunza Pakisztán legészakibb csücskében helyezkedik el, ott, ahol Pakisztán Oroszországgal és Kínával találkozik. Fekvése lélegzetállító; nem kevesebb, mint hat hegylánc húzódik e területen. A hegycsúcsok átlagmagassága 6100 méter, s itt található a 7600 méter magas Rakaposhi-csúcs.
Hunza népe egy különlegesen termékeny völgyben él, amely a sziklás vonulatok közé ékelődik. A völgy 10-30 ezres népessége kétezer évig csaknem teljesen el volt zárva a világ többi részétől. a terület egészen mostanáig szint teljesen megközelíthetetlen volt, mivel az egyetlen be- és kijárat a környező hegyek oldalában kanyargó ösvény volt, melyen a közlekedés az év legnagyobb részében igen kockázatos. Az út mindössze 60 centi széles. Veszélyesen elrojtosodott kötélhidakon kell átkelni, az utat több helyen mindössze a meredek sziklafalból kilógó fatörzsek tartják.
Mint már említettük, a hunzaiak nem ismerik a szívbetegséget, magas vérnyomást, daganatos megbetegedéseket. A nőknél ismeretlen a klimax, a férfiak még 90 éves korukban is nemzőképesek, és táncolnak ünnepségeiken. Több ezer éves földrajzi elszigeteltségüknek köszönhetően a hunzák egészséges és természetes életszokásokat követnek.
A pakisztáni-afgán-kínai határvidéken élő közösség szellemi néprajzáról (például eddig nem ismert samanizáló szokásairól) könyvet is írt egy magyar szerző, Csáji László Koppány (Tündérek kihalófélben - Hunoktól a hunzakutokig). Csáji 2001-es kutatóútját megelőzően nyolc évtizeddel egy világszerte nagyra becsült brit sebész és orvos, dr. Robert McCarrison ezt írta az amerikai orvosszövetség újságjának 1922. január 7-i számában: "A hunzáknál nincs ismert rákos eset. Ennél a népnél hatalmas sárgabarack-ligetek vannak. A sárgabarackot a napon szárítják meg, és igen bőséges mennyiségben fogyasztják."
McCarrisont Nagy-Britannia kormánya nevezte ki a múlt század elején, a brit megszállás ideje alatt, India táplálkozásának megfigyelésére. A brit orvos főleg a Gilgit zóna szokásait írta le Észak-India egyik tartományában, Észak-Kasmírban. Híressé azonban az tette, hogy fölfedezett egy népet - a hunzákat -, melynek nem voltak orvosaik és kórházaik, fiai mégis 100 éves átlagéletkort értek el, tökéletes életerőben és jó egészségi állapotnak örvendve. Hét évig tanulmányozta őket, s az akkori világ egyetlen népbetegségét sem fedezte fel náluk. A 90-110 év közötti lakosok vizsgálata során kiderült, hogy vérnyomásuk, koleszterinszintjük és szívműködésük normális. Életerejük titkát egyedül táplálkozási szokásaikban találta meg.
A hunzák a zöldségeket és gyümölcsöket, gabonaféléket, a tejet és tejtermékeket főzés nélkül - tehát szinte kizárólag nyersen fogyasztják! -, húst pedig csak igen ritkán esznek. Egyáltalán nem használnak hántolt (fehér) rizst, cukrot és sót, a szintetikus táplálékokról még csak nem is hallottak.
Az energia hiányos Hunzában gazdasági kényszer a tüzelőanyag-fogyasztás minimumra szorítása, ezért főznek rendkívül keveset és eszik az ételeik legalább 80%-át nyersen.
Rengeteg sárga- és őszibarackot, körtét, almát, szilvát, szőlőt, cseresznyét, szedret, fügét és sokféle dinnyét, rengeteg vadon termő bogyófélét esznek. Fő élelmiszereik ezen kívül még a búza, az árpa, a köles, a hajdina, illetve egy Jób könnyének nevezett fűféle gömbölyű magjai.
Nyáron a gyümölcsöket tehát nyersen fogyasztják, télen és tavasszal padig szárítva. Hunzában a tipikus téli reggeli szárított barackból és kölesből készített kása, melyet frissen őrölt lenmaggal szórnak meg.
A zöldségek közül a mustárfű, a spenót, saláta, a gyökerek, mint a répafélék, a paszternák, a burgonya, a torma; a babfélék, a csicseriborsó, a lencse és más csíráztatott hüvelyesek, valamint a tökfélék. Sok füvet is használnak étkezési és gyógyászati célra egyaránt, így például a mentát vagy a kakukkfüvet. Lenmagot ugyancsak termesztenek, és kevés olyan ételük van, ami ilyen vagy olyan formában ne tartalmazná. A friss csöves kukoricát is nagyon szeretik, ezt sem főzik meg. Télen a hunzaiak beáztatják a lencsét, babot, borsót, majd nedves ruhán kiteszik a napra, és akkor fogyasztják őket, amikor csírázni kezdenek.
A hunzák földjén, ahol a pénz fogalmát nem ismerték, egy ember gazdagságát a birtokában lévő sárgabarackfák számán mérték le. Minden utazó említést tesz a hunzák hatalmas sárgabarack-ligeteiről. A nálunk is termő gyümölcsöt ők az év minden szakában fogyasztják, amikor friss a termés, azt, de a magját nem dobják el, hanem a napon megszárítják, s elteszik télire. Naponta 30-50 barackmagot esznek meg. Ebből préselnek olajat, amellyel sütnek-főznek, s még kozmetikumként is használják. Asszonyaik arca a préselt barackmag-olajnak köszönhetően még élemedett korban is ránctalan, bársonyos. A fehér hun nők egyik jellegzetessége - és büszkesége - a ténylegesnél 15-20 évvel kevesebbnek látszó életkor.
Dr. Allen E. Banik szemorvos is felkerekedett, s kutatóútjáról A hunzák földje (Hunza Land - Whitehorn Publishing Co., 1960) címmel írt könyvet. Részletes beszámolókat ad benne a hunzák életmódjáról. Feljegyezte, hogy a hunza felnőttek 50 gramm protein, 36 gramm növényi zsiradék és 354 gramm szénhidrát elfogyasztásával valamivel több, mint 1900 kalóriát vesznek magukhoznaponta. (Az összehasonlítás kedvéért: egy átlag amerikai napi energia-bevitele 3300 kalória, 100 gramm fehérje, 150 gramm zsír.)
A kutatók megfigyelték azt is, hogy a hagyományos hunza étrend az átlagos amerikai étrendnél kétszázszor több nitrilozidot tartalmaz. A gabonafélékben és a csonthájasok gyümölcsében is előforduló nitrilozidok - dr. Ládi Szabolcs orvos meghatározásával - "olyan hatást fejtenek ki a szervezetben, hogy a daganatosan osztódó, illetve már daganatossá átalakult sejteket szelektíven, belülről úgymond megmérgezik és blokkolják a daganatsejtnek a további fejlődését".
A hosszú életű fehér hunok ivóvize hegyi gleccserek olvadásából keletkező patakokból származik. Ez a víz tele van a kőzetekből kioldott ásványi anyagokkal, szinte fehér tőlük, ezért a hunzák a hegyek tejének is nevezik. Az ásványi anyagokban dús vizet a növények is felveszik és a leveleikben a felszínre hozzák. A hunzák sok ilyen növényt (hajdina, köles, lucerna - olyan gabonafélék, amelyek B17 vitaminban rendkívül gazdagok, akárcsak a sárgabarack magja) fogyasztanak.
|
|
|
A Datolya titka |
|
|
Finom csemege és még gyógyhatása is van: együnk DATOLYÁT az erőnlétért!
A Datolya titka
Ez az egyik legősibb gyümölcs, több mint 5000 éve termesztik, szülőhazája Kína, innen indult hódító útjára.
„EGY NAP 3 DATOLYA ÉS NEM LESZ GONDOD ÖREG NAPJAIDRA” – tartja a kínai közmondás.
A datolyának valóban rengeteg jótékony hatása van: javítja az ember erőnlétét és állóképességét.
Ha nyugodtan akarunk aludni, akkor együnk az alvás előtt egy kis datolyát, mert aminosavjából szerotoninhormon keletkezik, amely köztudottan a stresszt, az idegességet csökkenti. A datolya fruktózt, fehérjéket A,B, C, D vitamint és olyan fontos nyomelemeket tartalmaz, mint a kalcium a foszfor és a vas.
Magas ásványtartalmának köszönhetően vértisztító hatású, növényi hormontartalma miatt a változókor idején segíthet a hormonháztartás egyensúlyának megtartásában.
Réz és kálium tartalma elősegíti a szervezet regenerációját, emellett támogatja az immunrendszert, védelmezi a májat és szabályozza az idegrendszer működését. Segíti a vérképzést és a sejtanyagcserét.
Növeli a libidót, így vágykeltő gyümölcsnek is tekinthető.
Egy szó mint száz, a datolya egy igazi "boldogság" bomba.
Hazánkban általában - kevés kivétellel - csak szárított formában juthatunk datolyához, ám jó hír, hogy a friss datolyának és a szárítottnak majdnem teljesen megegyező a tápértéke.
Szárított datolya vásárlásánál figyeljünk arra, hogy a szemek barnák, héjuk sima és fényes legyen. A datolya kiválóan tárolható hűtőszekrényben, ahol akár több hónapig is eláll. A tárolás során tovább szárad, és beindulnak az un. kristályosodási folyamatok, így még magasabbá válik a gyümölcs cukorkoncentrációja.
|
|
A GOJI-bogyó titka! |
|
|
Minden kedves látogatómnak jó szívvel ajánlom, a daganatos betegségek megelőzésére.
A Goji bogyó titka
A sok-magvú, skarlátvörös színű bogyó, a Goji-gyümölcs legendája ötezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Kevés olyan növényt ismer ugyanis a keleti vagy nyugati világ, amely mind C-vitaminban, mind vasban gazdagabb lenne a tipikus forrásoknál.
A Goji bogyó gazdag C-vitamin forrás, 500-szor annyi C-vitamint tartalmaz súly-arányosan, mint a narancs, és többet, mint bármilyen más gyümölcs. Az A-vitaminnak is kiváló forrása, ami nem meglepő, hiszen a bogyó maga is szép vörös színű. Tartalmaz továbbá B1, B2, B6 és E vitamint, melyek köztudottan anti-oxidánsok.
A szelénium és a germánium bőséges forrása is, és számos klinikai vizsgálatban, köztük rák-betegek gyógyításában is alkalmazták: a kemoterápiában részesülő rák-betegek esetén máj-védő hatással bír. A távol-keleti medicinában a chi-hiányt korrigálja e két elem, ami azt jelenti, hogy az alacsony energiájú emberek, akik álmatlanságban, szívritmuszavarban, és szorongásban szenvednek, jobban érzik magukat, ha Goji bogyót fogyasztanak.
A gyümölcs 18 aminósavat (többet, mint a lépesméz) és 21 féle nyomelemet tartalmaz, valamint linolén savat, és több béta-karotint, mint a sárgarépa.
In vitro tanulmányok azt mutatják, hogy a Goji bogyóban található ásványi anyagoknak köszönhetően több féle rák-sejtet is elpusztíthat. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy meggátolja a rák-sejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumor növekedés a Goji bogyót hatására. Egy Mongóliában végzett tanulmány azt mutatta, hogy a Goji bogyót fogyasztó betegeknek jelentősen megnőtt a lymfocita aktivitása, és vérük „megfiatalodott“.
Gyógyhatásai
A közönséges vagy kínai ördögcérna, avagy lícium-cserje bogyói gazdagok antioxidánsokban, és megszámlálhatatlan módon ösztönzik a szervezet vitalizálódását: a megfelelően elkészített Goji-ital támogatja a regenerációt, immunerősítő hatással bír, javítja az emlékezőképességet. fokozza a férfierőt, segít fenntartani az egészséges keringési rendszert, látást, a normális vércukor-, illetve az egészséges koleszterin szintet. Enyhíti a fejfájást és a szédülést.
Csillapítja a stresszt és az idegességet, javítja az alvás minőségét. Elősegíti az egészséges máj- és veseműködést, az emésztést, támogatja a fogyókúrás folyamatot. Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Enyhíti a változó kori tüneteket. Erősíti a csontokat és az izmokat. Segít aktiválni a gyulladáscsökkentő enzimeket, segít megelőzni a korai öregedést. Mindemellett sosem szabad elfelejteni, hogy az egészséges életmód sokkal összetettebb annál, mintsem, hogy néhány szem bogyóval megváltsuk...
|
|
NAPI ÜZENET MINDEN KEDVES LÁTOGATÓMNAK! |
|
|
“Az, hogy milyen a boldog ember élete, gondolatai milyenségén múlik: így hát ügyelj erre! Ne fogadj be sötét, negatív gondolatokat.” (Marcus Aurelius)
|
|
VIDA-VITALIS AZ EGÉSZSÉGÉRT! |
|
|
Jó szívvel ajánlom az influenza elkerülésére, minden kedves látogatómnak!
|
|
ISMERI AZ ORBÁNCFŰ SZÁMOS JÓTÉKONY HATÁSÁT? |
|
|
|
|
MI IS AZ A BIOREZONANCIA? |
|
|
Rezgések az otthonunkban
A biorezonanciát a 21. század gyógymódjának szokták nevezni. Hihetetlennek hangzik, hogy a szervezetünk kevésbé jól működő funkcióit ki lehessen javítani - mégis, a biorezonancia éppen erre törekszik.
A biofizika a molekuláris anyagi szerkezetbe hatolva keresi a megoldásokat az élő szervezet működésének a befolyásolására. Az új tudományos eredmények hatalmas változásokat hoznak a diagnosztikában és forradalmi áttörést az életfolyamatok megismerésében.
A biológia rendszerekben a sejtek önirányító folyamatainak, mint a biológia rendszer parányi részeinek az egyensúlyában, a rezonanciának a kívánatos és nélkülözhetetlen fenntartásban kiemelkedő szerep jut. Ha ugyanis az egyensúly megbomlik, akkut esetben felborul, nehezen vagy sosem visszafordítható folyamatok jöhetnek létre. A biorezonancia kétségkívül a jövő tudománya, azonban már ma is rendelkezünk olyan ismeretekkel és eszközökkel, amelyek az utóbbi évek kutatási eredményeire alapozva kínálnak új lehetőségeket a szervezet önregenerációs képességeinek a fenntartására, tulajdonképpen az öngyógyításra.
Mi is az a biorezonancia? Különböző hullámok találkozása során létrejövő jelenség, amelynek hatása aszerint alakul, hogy a hullámok éppen milyen fázisban helyezkednek el a találkozáskor. A hullámtanból ismeretes, hogy míg bizonyos hullámok e találkozás során erősíthetik, mások ellenkezőleg: gyengítik, esetleg kiolthatják egymást. A sejtrezgések hatása elsősorban arezgés hullámhosszától és a jel intenzitásától függ. Hatás csak akkor jön létre, ha az impulzus elég intenzív ahhoz, hogy változást okozzon a szövetek proteinláncaiban, de ahhoz nem elég intenzív, hogy a láncokat szétválassza.
|
|
Napi idézet |
|
|
,, Mindig jusson idő...Nevetni, mert ez a lélek legszebb zenéje; Olvasni, mert ez a bölcsesség alapkövetelménye; Dolgozni, mert ez a siker ára; Játszani, mert ez az örök ifjúság titka; Szeretetet adni, mert gyógyítja az embert, azt is aki adja, és azt is aki kapja; Egy pillanatnyi mosolyra, mert ez az arc legszebb ékszere; Néhány kedves szóra, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet."
Szeretet fűti a lelket, öröm dagasztja a szívet, a remények és az álmok angyalok szárnyán szállnak.
"A valódi együttérzés nemcsak érzelmi viszonyt jelez. Szilárd, az értelmen alapuló meggyőződésből ered. Ezért az igazán együttérző viselkedés még akkor sem változik, ha éppen negatívan fogadják. Az egyetemes önzetlenségből kifejlődik bennünk a másokért érzett felelősség, és ez akként jelenik meg, hogy segíteni akarunk társainknak gondjaik leküzdésében."
(Dalai Láma idézet)
Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet.
/Madách Imre/
|
|
Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
|